Stołówka
Jadłospis 16.09. – 20.09.
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK |
---|---|---|---|---|
zupa pomidorowa z ryżem | rosół z makaronem | żurek z ziemniakami | zupa krupnik | krem z dyni, groszek ptysiowy |
ziemniaki, paluszki rybne | ziemniaki, pieczone udko z kurczaka | fasolka po bretońsku | ziemniaki, sznycle | ryż na mleku z jabłkami prażonymi |
bukiet warzyw | surówka z kapusty pekińskiej | chleb biały i słonecznikowy | fasolka szparagowa | |
kompot wieloowocowy, owoc | kompot z owocami | kompot z owocami, owoc | sok tłoczony ze świeżych owoców | kompot, deser |
alergeny: 1, 3, 4, 7, 9 | alergeny: 1, 3, 9 | alergeny: 1, 7, 9 | alergeny: 1, 3, 9 | alergeny: 1, 7, 9 |
LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jajka i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie), nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie i produkty pochodne
- Seler zwyczajny i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Zapisy na obiady
Stołówka funkcjonuje od 3 września 2024 r. Zapisu dzieci na obiady można dokonać telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły w godzinach od 8:00 do 12:00 lub u pani intendent (parter, pokój nr 7).
Telefon intendent: (33) 823 41 47
Telefon sekretariat: (33) 823 24 80
Opłaty za obiady
Opłata za obiad wynosi 6,00 zł.
Opłaty za obiady w szkole wnosi się z dołu za ubiegły miesiąc od 1. (nie wcześniej!) do 10. dnia każdego miesiąca. Uprzejmie prosimy wszystkich rodziców o terminowe wpłaty w kwocie NIE WYŻSZEJ i NIE NIŻSZEJ niż wskazana przez intendenta (z uwagi na poprawne księgowanie wpłat) na konto SP5 o numerze:
20 1050 1445 1000 0024 3613 5285 (ING Bank Śląski S.A.)
W tytule przelewu piszemy: nazwisko i imię ucznia, klasę i miesiąc, za który dokonywana jest wpłata za obiady (na każdego ucznia osobna wpłata).
Informację o odpłatności za obiady dotyczącej danego ucznia (uwzględniającej ewentualne odpisy) rodzice otrzymują w wiadomości przez e-dziennik, a uczniowie w formie paska z kwotą.
Odpisy
Zgłoszenia nieobecności ucznia na obiedzie należy dokonać telefonicznie lub osobiście u pani intendent (parter, pokój nr 7) od 7:00 do 8:30 każdego dnia.
Telefon intendent: (33) 823 41 47
Telefon sekretariat: (33) 823 24 80